Zachte Kracht blog

De teamleden van het Zachte Kracht Centrum delen graag met jou hetgeen waarin zij geïnteresseerd zijn en blij van worden. Je zult hier informatieve stukken, maar ook heerlijke recepten en inspirerende tekst vinden. 


"Het lichaam spreekt"

door lichaamsgericht coach Dori

 

We hebben allemaal te maken met verschillende genetische eigenschappen en invloeden vanuit onze omgeving, onze ervaringen en onze emoties. Al deze factoren hebben een effect op ons lichaam. Ze beïnvloeden de vorm en structuur van onze spieren en onze weefsels. Je kan dus zeggen dat het lichaam een spiegel is van onze innerlijke wereld. Lees verder om er achter te komen hoe ons lichaam zich kan gaan vormen naar onze innerlijke wereld.


"Dankbaarheid beoefenen"

door lichaamsgericht & adem coach Eva 

 

Misschien heb je er al wel eens meer over gehoord of over gelezen, misschien heb je het zelfs al eens ervaren. “Alles is trilling”, “Alles is energie”.

 

Maar wat betekent dit nou eigenlijk voor jou en voor jouw welzijn?? Lees verder

 


"Een liefdevol ontbijt"

door lichaamsgericht psycholoog Dienke

 

Onlangs heb ik mijzelf verdiept in de Ayurvedische (voedings)leer. Ik heb geleerd dat als ik in overeenstemming met mijn dosha eet, dit mij enorm helpt bij het vinden van balans. 

 

Lees verder voor Dienke's rijstkheer recept.

 


"Is Intermittent Fasting gezond?"

 door vitaliteitscoach Kim 

 

Intermittent Fasting betekent letterlijk: vasten met tussenpozen. Het is geen nieuwe hype, want vasten wordt al eeuwenlang toegepast binnen de holistische geneeswijze om lichaam en geest weer in balans te krijgen. 

 

Hoe werkt dit dan en waarom is dit dan zo gezond? Lees verder