Dankbaarheid beoefenen

door lichaamsgericht coach Eva 

 

Misschien heb je er al wel eens meer over gehoord of over gelezen, misschien heb je het zelfs al eens ervaren. “Alles is trilling”, “alles is energie”. Maar wat betekent dit nou eigenlijk voor jou en voor jouw welzijn??

 

De frequentie van deze trillingen wordt bepaald door gedachten, emoties, en het welzijn van het fysieke lichaam. De innerlijke staat van zijn, hoe jij je van binnen voelt, wordt bepaald door deze aspecten. En staat dus in directe relatie met jouw trillingsfrequentie.

 

Eerst gaan we even wat dieper in op emoties. Emoties zoals schaamte, verdriet of woede hebben een lagere trillingsfrequentie dan emoties zoals bijvoorbeeld moed, acceptatie en liefde.

Het herkennen en erkennen van emoties is van belang voor jouw gezondheid, voor jouw welbevinden. Door bewust te zijn van emoties en ze te erkennen, in plaats van ze te onderdrukken kun je jouw trillingsniveau en dus je welzijnsniveau verhogen.

 

Het is niet zo dat je geen emoties met een lagere trilling mag ervaren (zoals verdriet en woede). Het gaat er eerder om deze emoties te herkennen, te erkennen en dan te laten gaan. De emoties met een lagere trilling zijn evengoed boodschappers voor ons als de emoties met een hogere trilling (zoals geluk en liefde). Ze hebben ons iets te vertellen, laten ons weten welke acties we mogen ondernemen of mogen afbreken.

 

Voor een hogere trillingsfrequentie is het beoefenen van dankbaarheid een hele mooie en effectieve oefening. Je ontwikkelt hier een positiever gedachtenpatroon mee. Door dagelijks te benoemen, of op te schrijven waar je dankbaar voor bent (in welke situatie je ook verkeerd) richt jij je aandacht op de gedachten die positief zijn. Positieve gedachten leiden tot positieve gevoelens en emoties. En deze leiden tot een verhoogd trillingsniveau, wat op haar beurt jouw welzijn vergroot. 

 

Geef het een kans en benoem of beschrijf een maand lang waar je dankbaar voor bent.

Je kunt dit doen aan het einde van de dag, maar probeer het ook eens te doen vlak na het opstaan. Zo kun je bijvoorbeeld benoemen dat je dankbaar bent voor de mogelijkheden die op je pad komen. Of benoemen dat je dankbaar bent voor een nieuwe ontmoeting. Laat je verrassen!

 

Heb je hulp nodig bij het verwelkomen, herkennen en erkennen van je gevoelens en emoties? Misschien is een sessie van een lichaamsgerichte coach binnen het Zachte Kracht Centrum iets voor jou.