Verbonden ademen

 "Onze adem is er altijd,

altijd in het NU."

 

Niet gister, niet morgen, maar NU. Wanneer we ons verbinden met onze adem stappen we in het moment en  ervaren we wat er op dat moment aanwezig is. Je zou kunnen zeggen dat aanwezig zijn bij de adem je in contact brengt met het onbewuste.

 

Vastzetten van gevoelens en emoties

Omdat het leven spannend of pijnlijk kan zijn, kunnen we al vanaf jongs af aan er (onbewust) voor kiezen om de adem vast te zetten of te controleren. Niet volledig ademen is niet volledig hoeven voelen of ervaren.

 

Door het (onbewust) vastzetten van de adem en daarmee het vastzetten van gevoelens en emoties ontstaat er een bepaald adempatroon. Dit adempatroon zegt iets over de manier waarop jij leeft. De adem spiegelt als het ware de manier waarop jij jouw leven leeft. Door bewust te kiezen voor een volledige en verbonden ademhaling geven we ruimte aan alle delen van onszelf. We geven onszelf de gelegenheid en toestemming om te ervaren wat ervaren mag en wil worden. Waardoor ervaringen, gevoelens en emoties kunnen worden verwerkt en geïntegreerd.

 

Zelfhelende ademhalingsmethode

Verbonden ademen is een liefdevolle en zelfhelende ademhalingsmethode, waarin we onszelf ontvangen en verwelkomen. Meer ruimte geven aan de adem betekent automatisch meer ruimte geven aan onszelf en onze manier van leven.

 

"Voluit ademen = voluit leven." 

 

Tijdens een sessie verbonden ademen begeleidt ademcoach Eva jou in de techniek en bij hetgeen er door jou ervaren mag worden. De adem is hierin altijd leidend. Voordat het ademwerk start heb je altijd eerst een voorgesprek waarin we besproken wordt wat jij mee wilt nemen in het ademen. Het kan zijn dat je een bepaalde wens hebt voor jezelf en jouw leven, of misschien wil je aandacht hebben voor een specifieke klacht (fysiek, mentaal, emotioneel). 

 

Een sessie duurt 2 uur en bestaat uit een voorgesprek, de verbonden adem techniek, een periode van navoelen/integratie en een korte nabespreking. Een sessie kost 140,-