Bewust bewegen

Een sessie 'Bewust Bewegen', waarin Dori (lichaamsgericht coach) jou begeleidt, begint altijd met een zogenaamde 'Emotional Body Reading'. Door deze reading krijg je inzicht in het verhaal van jouw lichaam. Het lijf drukt namelijk feilloos uit wat je voelt, wat je wilt uitstralen, waar je kracht ligt en welke uitdagingen je op dit moment meedraagt. Onze verhalen uiten zich fysiek in ons lichaam. 

 

Emotional Body Reading

Een Emotional Body Reading door Dori zal jou helpen je bewust te worden van (verborgen) emotionele patronen die zich laten zien in het lichaam. Al onze lichaamsdelen hebben verschillende fysieke- en psychologische functies. De structuur van je lichaam, het eventuele verschil tussen rechts en links, je houding, maar ook de spierspanning van het lijf geeft waardevolle informatie over jou als persoon.

Integratie van lichaam, geest en hart

Na het onthullen van deze (onbewuste) fysieke, mentale en emotionele patronen en blokkades ga je werken met een technieken die het Zachte Kracht Team 'Bewust Bewegen' heeft genoemd.

Deze manier van bewegen gaat veelal gepaard met aanvullende technieken, zoals meditatie, ademhaling, aanraking en mindfulness. Bij 'Bewust Bewegen' zorgen we voor een integratie van lichaam, geest en hart. 

 

  • Beweging en adem creëren vloeibaarheid, verlenging en ruimte in het lichaam, zodat de energie van onze emoties door kunnen stromen.
  • We creëren balans in het lichaam door de onderontwikkelde gebieden te versterken en de gespannen, overbelaste of overontwikkelde gebieden te verzachten.
  • De lichaamsbewuste oefeningen zorgen voor verbinding met de wijsheid van ons eigen lichaam.

 

De basis tijdens alle 'Bewust Bewegen' oefeningen is de informatie die vanuit de 'Emotional Body Reading' wordt verkregen. Er wordt gewerkt aan de aspecten waarvan jouw lichaam in het moment aangeeft dat deze belangrijk zijn. Er zal gebruik gemaakt worden van somatische, emotionele en energetische oefeningen, die allemaal een effect hebben op de verschillende lagen van de mens. 

 

"Integrate all of the parts, to heal the whole."