Lichaamsgericht psycholoog

Binnen het Zachte Kracht Centrum is Dienke onze lichaamsgericht psycholoog. 

Zij verzorgt (lichaamsgericht) psychologische sessies waarin ze samen met de cliënt onderzoekt wat er in de weg staat van een leven in contact met zichzelf en zijn/haar naasten.

Afhankelijk van de wensen, behoeften en persoonlijkheid van de cliënt richt Dienke haar sessies in met verschillende inzichtgevende en lichaamsgerichte methodieken (zoals Somatic Experiencing en NARM)

 

Haar sessies duren 60 tot 90 minuten en beginnen altijd met een wens of een verlangen van de cliënt. Dienke werkt vanuit een locatie van het coachhuis in Leusden, Hilversum en Utrecht. 

Een sessie kost 108,-

Jezelf kunnen zijn binnen relaties

Deze sessies kunnen gaan over relationele thema's zoals het aangaan van contact met jezelf of de ander. Het aangeven van behoeften en grenzen. Jezelf kunnen zijn binnen je relatie of op je werk. Vanuit dit verlangen verkent Dienke samen met jou, middels 'belichaamde inzichten' wat je tegenhoudt. Je zult bepaalde (onbewuste) patronen en strategieën gaan ontdekken. Samen met Dienke ga je op zoek naar een manier om deze los te laten of je hiermee minder te identificeren. Zij werkt met haar cliënten zowel met het denken als met de lichamelijke en emotionele reacties. Deze wisselwerking maakt de werkwijze zo effectief.

Stress en trauma

Je kunt ook met stress- en trauma gerelateerde klachten terecht bij Dienke.

Als mens kunnen we van nature gelukkig goed omgaan met stressvolle situaties. Voornamelijk wanneer er voldoende tijd en gezelschap is om naderhand te verwerken wat er is gebeurd, Als dit ontbreekt kan het zijn dat de stressvolle ervaring in het zenuwstelsel blijft rond circuleren. Je kunt dan lichamelijke klachten gaan ervaren, zoals benauwdheid, pijn, slecht slapen, migraines. Het zenuwstelsel is overbelast, het wil rust en ontspanning.

 

Tijdens de sessies met Dienke wordt er ruimte geboden aan het lichaam en het zenuwstelsel om de ervaringen te verwerken. Samen met haar ga je op zoek naar beweging, soms letterlijk, zodat het lichaam uit een staat van bevriezing, vechten of vluchten kan komen. Pas wanneer het lichaam de ruimte en veiligheid ervaart om te verwerken, zal het organisch zelfhelend vermogen op gang komen. Na een aantal sessies kan er weer levenslust worden ervaren.