Het belang van een natuurlijk evenwicht

Het Zachte Kracht Centrum is tot stand gekomen vanuit een diep verlangen om cliënten op een holistische manier te begeleiden. Een plek waar een team van (lichaamsgericht) coaches en therapeuten rondom een cliënt gaat staan om de best mogelijke begeleiding te bieden op zijn of haar individuele pad. 

 

"Vanuit holistische perspectief begeleiden we, in verbinding met onszelf en elkaar, jou naar een natuurlijk evenwicht."

Zelfherstellend vermogen

Ons lichaam voorziet ons van ongelooflijk veel intelligente en intuïtieve informatie, waar wij (voornamelijk in de westerse wereld) veelal veel minder gehoor aan geven dan aan onze gedachten en overtuigingen. Juist vanuit de samenwerking en balans tussen hoofd, hart en lichaam kunnen wij, als mens, de juiste keuzes maken in ons leven. Binnen het Zachte Kracht Centrum gaan we ervan uit dat wij als mens een zelfherstellend vermogen hebben en constant op zoek zijn naar een natuurlijk evenwicht. Vanuit dit evenwicht kan jij je leven gaan leiden in diepe verbinding met jezelf, jouw missie en de wereld om je heen. 

 

Wanneer het natuurlijk evenwicht is verstoord kunnen we uiteenlopende fysieke en mentale klachten ervaren. Een verstoring van dit natuurlijk evenwicht kan veroorzaakt worden door een tal van factoren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een verandering van leef- of werkomgeving, (traumatische) levenservaringen, het verlies van een dierbare of een (tijdelijke) lichamelijke aandoening.. Veelal is het niet één enkele factor die ons uit balans brengt, maar spelen er meerdere verstorende factoren een rol. Om het natuurlijk evenwicht te herstellen is het van belang om je bewust te worden van deze factoren en inzichten te krijgen over wat jij zelf kunt beïnvloeden.

"Samen met jou gaan we op zoek naar datgene wat in de weg staat van een leven waarin jij in contact bent met je 'ware zelf'." 

 

Maatwerk voor een innerlijke balans

In deze huidige tijd vraagt innerlijke balans veel aandacht, maar het kan een hele uitdaging zijn om dit te bereiken. De coaches en therapeuten van het Zachte Kracht Centrum zijn er om je begeleiden en te ondersteunen. Zoals altijd met een op maat gemaakt traject. Wij nodigen je uit om je eigen krachten te onderzoeken en te omarmen. Zodat jij in staat bent om de stappen te zetten die je nodig hebt om jouw natuurlijk evenwicht te hervinden.

 

Wanneer jij jouw natuurlijk evenwicht hervindt ervaar je dat jij jouw plek in kunt nemen in de wereld. Je zult vanuit liefdevolle aandacht voor jezelf en voor anderen, op een gezonde manier je grenzen kunnen aangeven. Je zult een diep vertrouwen in jezelf en in anderen gaan ervaren, je relaties zullen verdiepen en je zult in staat zijn lichter te leven.